Двама видни руски служители изглежда са в конфликт справяне с религиозния

...
Двама видни руски служители изглежда са в конфликт справяне с религиозния
Коментари Харесай

ISW: Разнобой в Русия относно борбата с екстремизма след Дагестан

Двама видни съветски чиновници наподобява са в спор  справяне с религиозния екстремизъм, до момента в който етническото и религиозното напрежение в Русия продължава да пораства. Ръководителят на Руския следствен комитет Александър Бастрикин разяснява на 29 юниПо думите му, ислямските терористи са " способни да пренесат своето знаме на ислямския гнет " в Русия и Държавната дума би трябвало да отговори на опасността.

Обвинението на Бастрикин против ислямистите провокира ответна реакция от ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров, който прикани съветските публични лица да сортират деликатно думите си, преди да дефинират всички мюсюлмани като терористи. Кадиров предизвести, че сходни изказвания заплашват единството и стабилността на социално-политическата обстановка в Русия. Руски блогъри и чиновници от по-ниско равнище са взели участие преди този момент в сходни диспути и е показателно, че Кадиров намерено подлага на критика различен почитан чиновник на Кремъл по този въпрос.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Преди това Бастрикин се нарежда като видна фигура в съветското ултранационалистическо придвижване и се опълчва на Кадиров, който постоянно се показва като представител на мюсюлманското малцинство в Русия. По-рано Путин се опита да потуши опасенията в съветското осведомително пространство по отношение на опасността, представлявана от мигрантските и мюсюлманските общности като по едно и също време прикани за неуточнени промени в миграционната политика на Русия и осъди ислямофобията и ксенофобията.
 Кадиров търси радикални детайли и в Чечня
Кадиров търси радикални детайли и в Чечня

След офанзивите в Дагестан

с вярата по сходен метод да тушира ​безпокойството измежду руснаците и вероятен предстоящ спор.

Руските ултранационалисти не престават да показват подозрения в способността на съветските управляващи след терористичните офанзиви от 23 юни в Република Дагестан, като популяризират истории, с подклаждат в допълнение етническо и религиозно напрежение. Като да вземем за пример за пациентка с никаб, която доктор отказал да прегледа и поради това станал обект на тормоз.

Руските ултранационалисти също по този начин настояват, че дагестанските управляващи знаят самоличността на екстремистките мисловни водачи, само че са разрешили на радикалните салафити-джихадисти да управляват цели сфери на публичния живот в републиката. Тези изказвания доведоха до възобновяване на полемиките по отношение на възбраната на никаб в Русия, което накара Бастрикин да изрази непряка поддръжка за възбраната на стила на обличане.

Някои западни страни, както и страни с мюсюлманско болшинство, са наложили разнообразни закони, забраняващи носене на обществено място на облекла, които покриват лицето. Но тъкмо съветската ултранационалистическа полемика, фокусирана особено върху никаба, е странна поради дребното на брой мюсюлманки, носещи никаб в Русия сега.
 Русия организира антитерористична интервенция в Дагестан
Русия организира антитерористична интервенция в Дагестан

Все още информацията е нищожна

ISW продължава да прави оценка, че по този метод се предизвиква  която салафитско-джихадистките групи могат употребяват в напъните за набиране на личен състав.

Десет украински цивилни, които съветските и беларуските управляващи арестуваха и държаха в плен или затвор, в това число лица, арестувани преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, се върнаха в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на 29 юни, чеот съветски и беларуски плен като част от 53-ия продан на военнопленници, който украинските публични лица в началото оповестиха на 25 юни. Това се е случило с посредничеството на Ватикана.

Украински публични лица обявиха, че измежду върнатите цивилни са първият заместник-ръководител на Меджлиса на кримските татари Нариман Джелял, който съветските управляващи арестуваха през 2021 г.; двама свещеници на украинската гръкокатолическа черква, които съветските управляващи арестуваха в окупирания Бердянск през 2022 г.; петима украински жители, които беларуските управляващи арестуваха в Беларус; и двама украински цивилни, които съветските управляващи задържаха в окупираната Донецка област през 2017 година

Украински и съветски публични лица не са коментирали дали Русия е получила цивилни или военнопленници в подмяна на тези 10 украински цивилни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР